1. súkromné gymnázium v Bratislave, Bajkalská 20, 821 08 Bratislava, 02 / 50 20 46 11, info (zavináč) 1sg.sk
Najnovšie na stránke
Všeobecné informácie
Študenti
Učitelia

Pozvánka pre rodičov na „talk“ učiteľov 1sg s názvom: Čo sa učíme.

8.novembra 2011 o 17. hodine v našej spoločenskej miestnosti Vám predstavíme jednotlivé vyučovacie predmety a to, čím zaujali našich študentov a určite aj nás. Ako hovorí profesor Hejný: „Najlepšie učí učiteľ to, čo ho samého zaujíma a čo sa sám učí.“

Ciele výchovy a vzdelávania sú v princípe dva:
ekonomická využiteľnosť vzdelania
kultivovanie osobnosti človeka

Realizácia týchto cieľov prebieha tréningom kľúčových kompetencií žiaka
Pridanou hodnotou, ktorú škola dáva svojim žiakom, je dosiahnutá úroveň KĽÚČOVÝCH KOMPETENCIÍ čiže spôsobilostí, zručností a postojov. Patrí sem oblasť komunikácie, používania logických operácií, interpersonálne a intrapersonálne zručnosti.
Tréning uvedených kompetencií musí prebiehať na konkrétnom materiáli, a tým sú bazálne informácie, ktoré škola tiež poskytuje – voláme ich ZÁKLADNÉ UČIVO a sú potrebné aj preto, aby sme nemuseli konštatovať: „Myslí mu to, ale nemá o čom.“

Prudké spoločenské zmeny vždy spôsobia aj zmeny v ľuďoch, a tým aj v charakteristike generácie študentov. Súčasných študentov vidíme aj takto:
Pozitíva Negatíva
Otvorenosť, ale často nemajú hranice
Poznajú svoje práva, ale nepoznajú svoje povinnosti
Vedia si priznať chybu, ale viac ako predtým hľadajú extrémne riešenia
Chcú žiť tu a teraz a nie sa na život pripravovať. Z toho vyplýva aj ich akcieschopnosť.

Na toto by mala škola reagovať v metódach používaných vo výchove a vzdelávaní.

V 1sg sa o to snažíme. Ponúkame Vám pohľad na našu školu zvnútra toho, čo sa deje na hodinách.

Tešíme sa na stretnutie.

Maja Smreková a učitelia 1sg



Dnes sa supluje za:

Lucia Hitzingerová, Simona Stanová, Vladimír Záškvara,

Obed dnes

Polievka: Paradajková A:1
1.Hovädzie mäso, kôprová omáčka, knedľa A:1,3,7
2.Zapekaná brokolica, zemiaky, šalát A:1,7
3.Pestrý tofu šalát A:6,10
4.Varené hovädzie mäso, dusená zelenina
5.Kuracie mäso na čínsky spôsob, ryža A:1,6
Diéta:Zapekaná brokolica, zemiaky, šalát z činskej kap.

Kalendár

do 28.09.2018
odovzdanie podkladov projektov konzultantom – HLKNAB
28.09.2018
11. ročník futsálového turnaja
do 28.09.2018
podanie maturitnej prihlášky IE
00.10.2018
__________OKTÓBER__________
01.10.2018
15.00 STRETNUTIE UČITEĽOV ISCED2,3
03.10.2018
Nezábudky 1.A, B
12.10.2018
Stužková IDOLS
do 12.10.2018
1. priebežné testy – EIHLKNAB
15.10.2018
15.00 MZ SZŠ 1.stupeň
16.10.2018
STRETNUTIE S RODIČMI + Oslava 100. výročia vzniku ČSR: 4.E,I,3.H,L,2.K,N,1.A,B,5.O,7.J,8.G,9.C,9.D,Z,M,V,U,S + projekt AJ - študovňa: U, SJ: 5.O
do 18.10.2018
KNAB odovzdať projekty + resumé
do 18.10.2018
HL odovzdanie príspevkov do zborníka za skupinu (definitívna verzia)
22.10 - 23.10.2018
príprava prezentácií HLKNAB
24.10 - 26.10.2018
prezentácie projektov HLKNAB
25.10.2018
Halloween MZO