1. súkromné gymnázium v Bratislave, Bajkalská 20, 821 08 Bratislava, 02 / 50 20 46 11, info (zavináč) 1sg.sk
Najnovšie na stránke
Všeobecné informácie
Študenti
Učitelia

Vedecká cukráreň

V utorok 22. novembra sme sa vydali do vedeckej cukrárne spríjemniť si sychravý deň, ale aj dozvedieť sa niečo o hlavnej téme:„Prečo sú niektorí ľudia psychicky chorí?“

Naše nadšenie z prednášky potvrdil aj fakt, že sme sa posadili do prvých dvoch radov a dúfali sme, že sa dozvieme čo najviac od RnDr. Dubovického, odborníka práve na vznik psychických chorôb už v zárodku. Keď si aj študenti z iných škôl našli svoje miesta a my sme sa tiež usadili s koláčikmi v rukách, prednáška sa mohla začať.
Pán Dubovický nám vysvetlil podstatu psychickej choroby od histórie až po súčasnosť. Hovorili sme o tom, že na vznik pôsobia genetické faktory, prostredie, v ktorom vyrastáme, ale aj že psychickú chorobu môžu spustiť aj faktory ako nikotín, drogy, a nadmerný stres. Ku koncu svojej prezentácie nám ešte vysvetlil svoju prácu. Pracuje vo výskume najmä s myšami a snaží sa skúmať ich správanie v rôznych hraničných situáciách. Potom sa mohla začať diskusia, ktorá rozprúdila v divákoch viac energie a zazneli aj otázky ako: „Neubližujete tým myšiam? Nemali ste problémy s ochranárskymi organizáciami?“ alebo „Ako vyzerá myš, ktorá má paranoju?“, na ktoré odpovedal pán Dubovický len rozpačitým úsmevom a samozrejme, že nám všetko potom vysvetlil.
Ja si myslím, že táto prednáška bola veľmi pútavá a zaujímavá, pretože sme sa dozvedeli aj o veciach, ktoré nepreberáme v škole, pri téme, ktorá zaujímala každého z nás. Poďakovanie patrí najmä Magduške Peškovej, našej učiteľke semináru zo psychológie, pretože ona nám vybavila túto akciu a som si takmer istá, že si tiež prišla na svoje.

fotogaléria k tomuto článku:


2011_vedecka_cukraren_001.jpg2011_vedecka_cukraren_002.jpg2011_vedecka_cukraren_003.jpg2011_vedecka_cukraren_004.jpg2011_vedecka_cukraren_005.jpg2011_vedecka_cukraren_006.jpg



Dnes sa supluje za:

Daniela Lahvičková,

Obed dnes

Polievka: Tekvicová A:1,7
1.Španielsky vtáčik, ryža, šalát A:1,3
2.Ryžový nákyp A:1,3,7
3.Letný šalát, tmavý rožok A:1,3,7
4.Španielsky vtáčik, dusená zelenina A:1,3
5.Farebné kuracie mäso, cestovina A:1
Diéta:Farebné kuracie mäso, cestovina
Polievka 2:Brokolicová krémová A:7
7.Br. stehno hamburské, cestovina A:1,3,7
8.Špagety s paradajkovou omáčkou, syr A:1,7

Kalendár

23.01.2018
klasifikačná konferencia ISCED1
24.01.2018
klasifikačná konferencia ISCED2
25.01.2018
klasifikačná konferencia ISCED3
31.01.2018
vysvedčenie
00.02.2018
__________FEBRUÁR__________
02.02.2018
polročné prázdniny
04.02 - 09.02.2018
lyžiarsky kurz 9.A, B penzión Tále, Chopok Juh
07.02.2018
Deň otvorených dverí – príma 8-ročné, 1.ročník 4-ročné štúdium
13.02.2018
školské recitačné preteky – ISCED1
14.02.2018
školské recitačné preteky ISCED2,3
15.02.2018
DOD – 1.ročník SZŠ
18.02 - 23.02.2018
lyžiarsky kurz 8.C, 8.D, S, Tatranská Lomnica, Skalnaté Pleso